Recept

Chřest s pomerančovou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23352
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
350 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 ks Pomeranče
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 529kJ
6% Sacharidy 23 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 7 mg
7% Bílkoviny 4 g

Chřest s pomerančovou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku dáme vařit vodu. Pomeranče dobře omyjeme a ve velmi tenkých proužcích z nich oškrábeme kůru. Pomerančovou kůru vložíme do vroucí vody a zhruba minutu povaříme, vyjmeme, ochladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.

2

Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a 5 minut v ní vaříme chřest. Vodu slijeme, chřest ochladíme studenou tekoucí vodou a osušíme na vrstvě papírových utěrek. Chřest rozložíme na mísu, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

3

Z pomerančů vymačkáme šťávu, odměříme jí 5 lžic, smícháme s citronovou šťávou, šalotkou, česnekem, pomerančovou kůrou a necháme 15 minut stát v pokojové teplotě, aby se chuti prolnuly. Do směsi všleháme metlou olivový olej a ocet. Zálivkou přelijeme vychlazený chřest a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept