Prosciutto s čerstvými fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prosciutto s čerstvými fíky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23354 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
4 ks | Fíky čerstvé |
1 ks | Limetka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Prosciutto sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 266,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Fíky čerstvé, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prosciutto s čerstvými fíky postup přípravy receptu:
1 | Z plátků šunky odstraníme tuk, šunku upravíme na talíře tak, aby se mírně překrývala, podle chuti ji opepříme. |
2 | Fíky nakrájíme ostrým nožem po délce na čtvrtky a rozložíme na plátky šunky. Limetku dobře omyjeme, nakrájíme ji na 6 dílků, na každý talíř položíme jeden dílek. Ostatní odložíme. Ze snítek čerstvé bazalky otrháme lístky, rozložíme je na talíře. Překryjeme potravinářskou fólií, uložíme do chladničky. |
3 | Před podáváním vymačkáme šťávu ze zbývajících dílků limetky a pokapeme ji šunku. |
Poznámka
Servírujeme studené.