Pražma s rajčaty a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma s rajčaty a bazalkou
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 23363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
800 g | Pražma |
4 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 900,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 779,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ocet vinný, Pražma, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pražma s rajčaty a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nahrubo nasekáme a smícháme s nasekaným česnekem, olejem, octem a nasekanou bazalkou. Směs vložíme do misky, necháme 3-4 hodiny v chladu. |
2 | Očištěné a omyté pražmy osolíme, opepříme a potřeme olejem. Ryby opékáme na pánvi 2-3 minuty z každé strany. |
3 | Pražmy podáváme na vrstvě připravených rajčat. |