Pražma v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma v pikantní omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 23366 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Ocet vinný červený |
500 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Pražma |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 896,5mg |
Vitamín A | 241,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 19,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Olej arašídový (podzemnicový), Pražma, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pražma v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté pražmy vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet. |
2 | Potom ryby osušíme a obalíme v hladké mouce. Fritujeme je 3-4 minuty v oleji, vyjmeme a necháme okapat. |
3 | Ryby rozložíme na rozpálenou pánev, pokapeme octem, přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, vše podusíme 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody. |
4 | Hotové pražmy upravíme na mísu a potřeme omáčkou. Po vychladnutí vložíme do chladničky na 4 dny. |
5 | Podáváme s hlávkovým salátem. |