Recept

Pražma v pikantní omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23366

Ingredience

3 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet vinný červený
500 ml Olej arašídový (podzemnicový)
1 špetka Pepř černý mletý
1500 g Pražma
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,458 kcal
Kilojoule 6 102kJ
1% Sacharidy 4 g
170% Tuky 128 g
25% Sodík 496 mg
130% Bílkoviny 73 g

Pražma v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté pražmy vložíme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut uležet.

2

Potom ryby osušíme a obalíme v hladké mouce. Fritujeme je 3-4 minuty v oleji, vyjmeme a necháme okapat.

3

Ryby rozložíme na rozpálenou pánev, pokapeme octem, přidáme nasekaný česnek, rozmarýn, bobkový list, sůl, pepř, vše podusíme 5 minut. Podle potřeby přilijeme trochu horké vody.

4

Hotové pražmy upravíme na mísu a potřeme omáčkou. Po vychladnutí vložíme do chladničky na 4 dny.

5

Podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept