Koláč z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z cukety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23374 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cuketa |
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Olej olivový |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 496,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč z cukety postup přípravy receptu:
1 | Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cuketu, cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva smícháme a vytvoříme těsto. Z másla, hrubé mouky a cukru připravíme drobenku. Jablka nakrájíme na plátky. |
2 | Vymazanou a vysypanou dortovou formu poklademe drobenkou, na ni vrstvíme nakrájená jablka, vše zalijeme těstem s cuketou, které opět poklademe plátky jablek. Koláč pečeme zhruba 30 minut v předehřáté troubě cca 160 °C. |
3 | Koláč vyklopíme a podáváme teplý. |