Koláč s čerstvými broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s čerstvými broskvemi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23376 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
7 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
170 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
115 g | Máslo čerstvé |
115 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 692,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč s čerstvými broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem. |
2 | Čerstvé broskve na pár vteřin namočíme do vroucí vody, abychom je mohli sloupnout. Poté broskve rozpůlíme a zbavíme pecek. |
3 | Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a sůl. Odstavíme. |
4 | Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme mixerem do pěny. Postupně přidáme vejce a suchou směs. |
5 | Hotové těsto přeneseme do formy, povrch upravíme, poklademe půlkami broskví (řezem do těsta), posypeme krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou. Dort pečeme zhruba hodinu. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. |
6 | Podáváme teplý, zdobený našlehanou šlehačkou. |