Recept

Koláč s čerstvými broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23376

Ingredience

7 ks Broskve
2 polévková lžíce Citronová šťáva
170 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
26% Sacharidy 94 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 100 mg
18% Bílkoviny 10 g

Koláč s čerstvými broskvemi postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem.

2

Čerstvé broskve na pár vteřin namočíme do vroucí vody, abychom je mohli sloupnout. Poté broskve rozpůlíme a zbavíme pecek.

3

Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a sůl. Odstavíme.

4

Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme mixerem do pěny. Postupně přidáme vejce a suchou směs.

5

Hotové těsto přeneseme do formy, povrch upravíme, poklademe půlkami broskví (řezem do těsta), posypeme krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou. Dort pečeme zhruba hodinu. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový.

6

Podáváme teplý, zdobený našlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept