Candát v bylinkovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát v bylinkovém těstíčku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Citronová šťáva |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Provensálské koření |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 65,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candát v bylinkovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, potřeme čerstvě rozmačkaným česnekem a necháme cca 30 minut odležet. |
2 | Umícháme si hustší těstíčko z vajec, piva, provensálského koření a mouky. Jednotlivé porce ryby v těstíčku obalíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Osmažené ryby zbavíme nadbytečného oleje - položíme na savý ubrousek či kuchyňskou roli. |
Poznámka
Rybu podáváme s vařeným bramborem či kaší.