Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 23385

Ingredience

300 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
170 g Hrozinky
7 ks Jablka
350 ml Mléko polotučné
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Máslo čerstvé
350 ml Olej olivový jedlý
115 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 518kJ
28% Sacharidy 102 g
61% Tuky 46 g
5% Sodík 106 mg
19% Bílkoviny 11 g

Dort s jablky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Dortovou formu o průměru 23 cm vymažeme máslem.

3

Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

4

Do misky prosejeme mouku se solí, sodou a skořicí.

5

V míse mixerem našleháme do pěny cukr s olejem. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. Vmícháme sypkou směs, přidáme vanilkovou esenci. Na konec zamícháme kousky jablek, posekané ořechy a hrozinky.

6

Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 1 hodinu a půl. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový. Dort necháme ve formě zchladnout zhruba 15 minut a pak vyklopíme na mřížku. Vychladlý dort pocukrujeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept