Čokoládová bábovka

70 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
11 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme 250 g másla a 500 g cukru do pěny. Postupně přidáme 2.5 dl mléka, 6 vajec, mouku, kakao a vanilkový cukr. Vyšleháme asi 5 minut do těsta, které by mělo být nafouklé a hladké. Vlijeme do vymazané a vysypané formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
  • 2
    Mezitím připravíme polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme nasekané ořechy, 250 g cukru, 5 ml mléka, koňak, 40 g másla, 2 žloutky, všechno důkladně promícháme do hladké hmoty. Po vychladnutí bábovku vyklopíme na tác a polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme ohřátým nožem, aby se poleva nedrolila.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.