Čočka s klobásou Chorizo
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 60gramůKlobása Chorizo
 - 1hrnekČočka jedlá
 - 2hrnkyVoda pitná
 - 1kusCeler řapíkatý
 - 2lžičkyPetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusMrkev kořen
 - 2hrnkyVývar drůbeží
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
16 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Klobásu Chorizo nakrájíme na plátky, několik jich odložíme na ozdobu, zbytek opékáme na pánvi bez přidání tuku asi 3 minuty. Potom přidáme cibuli a opékáme 5 minut.
 - 2Směs dáme do hrnce se silným dnem, přidáme čočku, kuřecí vývar, vodu a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a vaříme 40 minut doměkka.
 - 3K čočce přidáme mrkev, celer a petrželku, podle chuti osolíme a opepříme a hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut, dokud mrkev nezměkne. Směs rozdělíme do misek a ozdobíme kousky klobásy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.