Jednoduchý recept

Plzeňské zástěrky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 234

Ingredience

300 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
50 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 12% 4,5% obj.
150 g Párky jemné
33 g Slanina vepřová
20 g Sůl
150 g Tuk
120 g Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
1% Sacharidy 4 g
39% Tuky 29 g
47% Sodík 946 mg
37% Bílkoviny 21 g

Plzeňské zástěrky postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme.

2

Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit.

3

Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem.

4

Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu.

5

Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka.

6

Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme.

7

Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept