Plzeňské zástěrky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňské zástěrky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Máslo čerstvé |
150 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
33 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 116,8mg |
Draslík | 87,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 60,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Párky jemné, Pepř černý mletý, Pivo světlé 12% 4,5% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plzeňské zástěrky postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které naklepeme doširoka, osolíme a opepříme. |
2 | Žampiony nakrájíme na plátky a na části tuku je krátce podusíme, zalijeme rozmíchanými vejci a necháme srazit. |
3 | Do středu plátku položíme slaninu nakrájenou na tenké plátky, na ni navršíme prochladlá vejce se žampiony a díl oloupaného párku. Plátek přeložíme a okraje upevníme párátkem. |
4 | Na druhé části tuku dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni naplněné maso a opečeme po obou stranách. Zalijeme částí vlažné vody a dusíme doměkka za občasného přelévání vlastní šťávou. Během dušení doléváme teplou vodu. |
5 | Když je maso téměř měkké, zalijeme je pivem a dusíme doměkka. |
6 | Měkké maso vyjmeme do čisté nádoby, odstraníme párátka a přes hustý cedník na něj přecedíme šťávu. Zjemníme ji máslem, přisolíme a krátce podusíme. |
7 | Jednotlivé porce při podávání překrojíme na 2-3 části šikmým řezem. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks)