Jednoduchý recept

Tagliatelle s raky a chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23401
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

500 g Chřest bílý
40 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
400 g Rak říční
40 g Šalotka
5 g Sůl
350 g Těstoviny Tagliatelle
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 103kJ
20% Sacharidy 72 g
14% Tuky 11 g
34% Sodík 676 mg
54% Bílkoviny 30 g

Tagliatelle s raky a chřestem postup přípravy receptu:

1

Vyjmeme mořské ráčky z krunýře, odstraníme z nich černé střívko. Potom je omyjeme. Oloupeme stonky chřestu, nejlépe škrabkou na brambory, omyjeme je, pokrájíme na kolečka a hlavičku necháme vcelku.

2

Pokrájený chřest (bez hlaviček) smažíme 5 minut ve velké pánvi na másle se šalotkou. Přidáme mořské ráčky, sůl a pepř, smažíme vše společně ještě další 2 minuty.

3

Ve velkém hrnci s dostatečným množstvím vařící osolené vody uvaříme hlavičku chřestu a tagliatelle al dente, scedíme je a přendáme do pánve s pokrájenými kolečky chřestu a mořskými ráčky. Všechno dvěma vidličkami promícháme a při střední teplotě chvíli prohříváme. Hotový pokrm posypeme petrželkou a horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept