Špagetini s kapari a ančovičkou

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme.
  • 2
    Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku.
  • 3
    Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme.
  • 4
    V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.