Recept

Špagetini s kapari a ančovičkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23403

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 745kJ
19% Sacharidy 70 g
31% Tuky 23 g
39% Sodík 773 mg
75% Bílkoviny 42 g

Špagetini s kapari a ančovičkou postup přípravy receptu:

1

Petrželku jemně nasekáme. Omyjeme nasolené ančovičky, abychom je zbavili soli, otevřeme je, vyjmeme páteř a pokrájíme je na kousky. Omyjeme od soli kapary tak, že je několikrát propláchneme pod tekoucí studenou vodou, pak je nahrubo nasekáme.

2

Oloupeme stroužky česneku, osmažíme je na pánvi na 2 lžících oleje společně s pálivou červenou papričkou. Česnek a papričku potom vyhodíme, místo nich přidáme na kousky pokrájené ančovičky, nasekané kapary, pokrájená rajčata a za občasného zamíchání vše asi 10 minut podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme čerstvé oregano a olivy a stáhneme pánev ze sporáku.

3

Čerstvé ančovičky vykucháme, odtrhneme jim hlavičku, vykostíme je, obalíme v rozšlehaném vejci a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme.

4

V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, asi půl minuty je prohříváme s rajčatovou omáčkou a nakonec posypeme petrželkou. Navrch rozdělíme osmažené ančovičky. Servírujeme na jednotlivých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept