Fettuccine po námořnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine po námořnicku
Fettuccine po námořnicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23405 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Cibule |
250 g | Mořský jazyk |
1 kg | Mušle slávky |
60 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
250 g | Rak říční |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
250 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 194,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mušle slávky, Pažitka, Rajčata, Rak říční, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fettuccine po námořnicku postup přípravy receptu:
1 | Mušličky dáme na 2 hodiny do osolené studené vody, aby se pročistily. Omyjeme ocásky ráčků, vyloupeme je z krunýře. Oloupeme cibule a pokrájíme. Opereme a jemně pokrájíme pažitku. |
2 | Scedíme mušličky, dáme je do pánve s 1 lžící oleje a při vysoké teplotě je necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme je do mísy, skořápky i neotevřené mušličky vyhodíme. Tekutinu, která po nich zůstala v pánvi, přecedíme. |
3 | V pánvi smažíme na zbývajícím oleji 3 minuty cibuli, osolíme a opepříme, přidáme rajčata a dusíme vše asi 5 minut. Potom přidáme ráčky, plátky mořského jazyka a tresky a dusíme vše další 3 minuty. Ve chvíli, kdy sporák vypneme, vmícháme do pánve pažitku a vyloupané mušle. Vše jemně promícháme. |
4 | Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody a dáme do ní vařit těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme je, dáme do polévkové mísy, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm ihned podáváme. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.