Těstoviny s mangoldem a olihněmi

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangold omyjeme a nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme a jemně nasekáme. Očistíme olihně, vykucháme je, propláchneme, osušíme a nakrájíme na kroužky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pokrájíme na kousky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek a cibuli, ale nenecháváme je zhnědnout. Přidáme pokrájené olihně a za občasného zamíchání asi 2 minuty prudce smažíme. Přidáme rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 2-3 minuty podusíme.
  • 3
    Mezitím uvedeme v hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme těstoviny. Pět minut před koncem vaření přidáme listy mangoldu. Jakmile budou těstoviny al dente, všechno scedíme, promícháme s omáčkou s olihněmi a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.