Divoký kanec Salmí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoký kanec Salmí
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23421 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
2 kg | Kančí maso |
2 dl | Martell cognac |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
0,8 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 389,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 570,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Kančí maso, Olej rostlinný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoký kanec Salmí postup přípravy receptu:
1 | Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat. |
2 | Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou. |
Poznámka
24 hodin marinování