Divoká kachna z Nausy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna z Nausy
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23435 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
1 ks | Kachna divoká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 dl | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 120,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 296,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hřebíček, Jablka, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna z Nausy postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. |
2 | Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem. |