Dýňová polévka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová polévka se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 23448 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Dýně |
0,5 kávová lžička | Krevetová pasta |
1 polévková lžíce | Krevety sušené |
115 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
600 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 98,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Cukr krupice, Dýně, Omáčka rybí, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevetová pasta, Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety sušené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová polévka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Do horké vody si na deset minut naložíme krevety. |
2 | Oloupeme dýni a nakrájíme ji na měsíčky. Vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na asi 2cm kostičky. |
3 | Do hmoždíře dáme rozdrcený česnek, šalotku, krevetovou pastu, citronovou trávu, chilli a sůl. Z krevet slijeme vodu, přidáme ke směsi a vytvoříme hrubší pastu. |
4 | V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme pastu. Řádně promícháme, dokud se nerozpustí. |
5 | Přidáme dýňové kousky a vaříme do změknutí. |
6 | Vmícháme smetanu, znovu povaříme a přidáme rybí omáčku, pepř a cukr. |
7 | Přidáme krevety a povaříme ještě asi 2-3 minuty do důkladného prohřátí. |