Rumová roláda s čokoládou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
784 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
51 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.
  • 3
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.
  • 4
    Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
  • 5
    V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
  • 6
    Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
  • 7
    Dobře ušleháme šlehačku.
  • 8
    Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.