Recept

Rumová roláda s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23459

Ingredience

170 g Cukr moučkový
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
350 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
225 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 281kJ
18% Sacharidy 64 g
68% Tuky 51 g
8% Sodík 165 mg
29% Bílkoviny 16 g

Rumová roláda s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.

3

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.

4

Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

5

V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.

6

Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.

7

Dobře ušleháme šlehačku.

8

Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept