Recept

Dort s čokoládovo-smetanovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 23461

Ingredience

300 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko plnotučné
385 g Mouka pšeničná hladká T 650
225 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Zakysaná smetana
140 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,443 kcal
Kilojoule 6 038kJ
48% Sacharidy 172 g
99% Tuky 74 g
8% Sodík 170 mg
44% Bílkoviny 24 g

Dort s čokoládovo-smetanovou polevou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Dvě menší dortové formy vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

3

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem.

4

Umixujeme změklé máslo s cukrem do hladkého krému. Postupně zašleháme žloutky a vanilkovou esenci. Poté střídavě mouku a mléko.

5

V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do máslové směsi a hotové těsto vlijeme rovnoměrně do připravených forem a pečeme zhruba půl hodiny.

6

Upečené korpusy necháme asi pět minut chladnout ve formách, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

7

K přípravě polevy rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, do níž po rozpuštění zamícháme kysanou smetanu.

8

Polevou spojíme oba korpusy a potřeme celý dort. Zdobíme pomocí nože či stěrky různými vzory.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept