Recept

Báječný čokoládový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23464

Ingredience

225 g Cukr moučkový
55 g Kakao - prášek
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
115 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
115 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tresť vanilková
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
225 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 539kJ
23% Sacharidy 82 g
69% Tuky 52 g
8% Sodík 167 mg
33% Bílkoviny 19 g

Báječný čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

Tři menší dortové formy vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

3

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí a kakaem.

4

V rendlíku rozpustíme máslo a sebereme z něj pěnu.

5

Ve vodní lázni mixujeme asi deset minut vejce s cukrem a vanilkou do husté pěny. Poté přimícháme mouku a rozpuštěné máslo.

6

Hotové těsto vlijeme rovnoměrně do připravených forem a pečeme zhruba půl hodiny, až se těsto odděluje od stěn formy.

7

Upečené korpusy necháme asi pět minut chladnout ve formách, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

8

K přípravě krému rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a odstavíme. Poté vmícháme změklé máslo a žloutky.

9

Smetanu vyšleháme do pevné pěny.

10

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně přidáme cukr a znovu vyšleháme.

11

Ušlehanou šlehačku vmícháme do čokolády a opatrně "zabalíme" sníh z bílků. Krém necháme v chladničce alespoň půl hodiny vychladit.

12

Krémem spojíme korpusy a potřeme celý dort.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept