Recept

Oříškový koláč s medem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23465

Ingredience

1 ks Citrony
72 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,7 šálek Med včelí
200 g Mouka polohrubá
300 g Máslo nízkokalorické
8 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Oříšky piniové
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 996 kcal
Kilojoule 4 166kJ
20% Sacharidy 71 g
101% Tuky 76 g
5% Sodík 96 mg
27% Bílkoviny 15 g

Oříškový koláč s medem postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, 8 lžic másla, moučkový cukr, jedno vejce, 20 ml vody a vypracujeme těsto, vyválíme ho a dáme ho do kulaté formy. Necháme ho deset minut odležet, zakryjeme pečícím papírem a pečeme deset minut. Pak odstraníme papír a zátěž.

2

Ušleháme nízkokalorické máslo, cukr do pěny, přidáme vejce, rozehřátý med, citronovou kůru, šťávu, oříšky, sůl a náplň nalijeme na korpus.

3

Koláč pečeme čtyřicet pět minut, posypeme ho moučkovým cukrem a podáváme zatepla.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept