Houbová polévka s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová polévka s bramborem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23480 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
2 krajíc | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
25 g | Houby sušené |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
10 ml | Ouzo - Metaxa Brandy |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Ouzo - Metaxa Brandy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová polévka s bramborem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme brambory, cibuli a česnek. Za stálého míchání opékáme cca 5 minut. |
2 | Přilijeme vývar, houby i s tekutinou (ve které se máčely) a celer. Polévku přivedeme k varu, poté teplotu snížíme a pozvolna vaříme 20 minut, dokud brambory nezměknou. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo. Překrojené krajíčky chleba posypeme sýrem a opékáme po každé straně minutu až dokřupava. |
4 | Do polévky vmícháme brandy, osolíme a opepříme. Podáváme do předehřátých misek. Polévku ozdobíme houbami a trojúhelníčky opečeného chleba. |