Zdravý recept

Kuře v římském hrnci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23492
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
1 polévková lžíce Džus jablečný
1 špetka Hřebíček mletý
450 g Jablka
200 g Kaštany jedlé
1200 g Kuře
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar drůbeží
300 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,005 kcal
Kilojoule 4 203kJ
21% Sacharidy 76 g
63% Tuky 47 g
26% Sodík 525 mg
114% Bílkoviny 64 g

Kuře v římském hrnci postup přípravy receptu:

1

Římský hrnec předem namočíme do vody.

2

Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.

3

Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.

4

Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.

5

Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept