Recept

Višňový čokoládový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 23503

Ingredience

obloha
1 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Čokoláda hořká
Višňový čokoládový koláč
180 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
380 g Kompot višňový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle mleté
125 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 917kJ
17% Sacharidy 62 g
61% Tuky 46 g
5% Sodík 91 mg
19% Bílkoviny 11 g

Višňový čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

Z másla, cukru, vanilkového cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme do něj rum a sůl. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do krému. Nakonec do těsta přimícháme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle.

2

Těstem naplníme koláčovou formu vymazanou máslem, povrch uhladíme a poklademe okapanými višněmi. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme z trouby a po chvíli i z formy. Necháme vychladnout na mřížce.

3

Příprava oblohy: Smetanu ušleháme za postupného přidávání vanilkového cukru. Pomocí cukrářského sáčku šlehačkou ozdobíme obvod koláče. Střed koláče posypeme hoblinkami čokolády a moučkovým cukrem.

4

Před podáváním necháme moučník asi 4 hodiny v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept