Středovýchodní polévka s harissou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Středovýchodní polévka s harissou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23505 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory sladké (Batáty) |
1 ks | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
700 g | Jehněčí maso |
30 g | Kmín celý |
15 g | Kmín římský |
40 g | Koriandr čerstvý |
2 ks | Lilek |
45 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Skořice celá |
4 g | Sůl |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 987,8mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kmín celý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Lilek, Paprika červená, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Středovýchodní polévka s harissou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky propícháme vidličkou, dáme na plech a hodinu pečeme. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme. |
2 | Ve velkém hrnci předehřejeme olej. Přidáme jehněčí maso a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme cibuli, vývar a vodu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a hodinu povaříme. |
3 | Připravíme harissu: papriky, koriandr, chilli papričky, česnek a kmín rozmixujeme. Postupně přidáváme olej a rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v chladničce zalité olejem. |
4 | Jehněcí nožičky vyndáme z vývaru, maso obereme a nakrájíme. Do vývaru přidáme batáty, skořici a kmín. Přivedeme k varu a pak pozvolna 20 minut vaříme. Z polévky vyjmeme skořici, přidáme pečené lilky a vše rozmixujeme. Poté vmícháme maso, koriandr a polévku důkladně prohřejeme. Podáváme s harissou a horkým chlebem. |