Recept

Středovýchodní polévka s harissou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23505

Ingredience

400 g Brambory sladké (Batáty)
25 g Chilli paprička
1 ks Cibule
700 g Jehněčí maso
30 g Kmín celý
15 g Kmín římský
40 g Koriandr čerstvý
2 ks Lilek
45 ml Olej olivový
2 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
4 g Sůl
400 ml Vývar drůbeží
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 138kJ
11% Sacharidy 41 g
53% Tuky 40 g
37% Sodík 746 mg
47% Bílkoviny 26 g

Středovýchodní polévka s harissou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky propícháme vidličkou, dáme na plech a hodinu pečeme. Po zchladnutí oloupeme a nakrájíme.

2

Ve velkém hrnci předehřejeme olej. Přidáme jehněčí maso a opékáme, dokud nezhnědne. Přidáme cibuli, vývar a vodu. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a hodinu povaříme.

3

Připravíme harissu: papriky, koriandr, chilli papričky, česnek a kmín rozmixujeme. Postupně přidáváme olej a rozmixujeme na pastu. Dochutíme solí a pepřem a uchováme v chladničce zalité olejem.

4

Jehněcí nožičky vyndáme z vývaru, maso obereme a nakrájíme. Do vývaru přidáme batáty, skořici a kmín. Přivedeme k varu a pak pozvolna 20 minut vaříme. Z polévky vyjmeme skořici, přidáme pečené lilky a vše rozmixujeme. Poté vmícháme maso, koriandr a polévku důkladně prohřejeme. Podáváme s harissou a horkým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept