Jednoduchý recept

Citronový šerbet se sektem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23510

Ingredience

12 ks Citrony
200 g Cukr krupice
2 ks Vaječný bílek slepičí
200 ml Víno bílé
1 l Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
11% Sacharidy 41 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 18 mg
4% Bílkoviny 3 g

Citronový šerbet se sektem postup přípravy receptu:

1

4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu.

2

Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme.

3

Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína.

4

Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.

5

Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept