Jednoduchý recept

Fazole na bílém víně zapečené s vejci

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23514

Ingredience

800 g Fazole bílé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 650kJ
38% Sacharidy 137 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 342 mg
103% Bílkoviny 58 g

Fazole na bílém víně zapečené s vejci postup přípravy receptu:

1

Omyté a oloupané šalotky nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme fazole a za občasného míchání smažíme přibližně 7 minut.

2

Fazole osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a 150 ml vody. Dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut.

3

Poté fazolemi naplníme zapékací misky, navrch do každé vyklepneme jedno vejce a přidáme pepř a sůl.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 8 minut tak, aby se srazil pouze bílek.

Poznámka

Podáváme nejlépe s plátky selského chleba nebo topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept