Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Dobrá vánočka 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2352

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
160 g Cukr krupice
50 g Droždí
140 g Hrozinky
140 g Mandle
200 ml Mléko polotučné
1 kg Mouka polohrubá
300 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 441kJ
29% Sacharidy 106 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 221 mg
36% Bílkoviny 20 g

Dobrá vánočka postup přípravy receptu:

1

Máslo rozdrobíme v mouce, přidáme kvásek, cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru, loupané sekané mandle a mléka tolik, aby vzniklo tuhé těsto, přidáme rozinky a necháme kynout.

2

Z vykynutého těsta upleteme vánočku a znovu necháme kynout.

3

Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept