Farfalle s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s treskou
Farfalle s treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23530 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
40 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Farfalle |
400 g | Treska aljašská |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 712,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 675,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Farfalle s treskou postup přípravy receptu:
1 | Očistíme tresku, vykucháme ji, vykostíme, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku a pak nahrubo nasekáme. |
2 | Scedíme a vypeckujeme olivy. Opereme, osušíme a nasekáme petrželku. Oloupeme česnek, omyjeme a lehce podrtíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, papričku a trochu nasekané petrželky. Přidáme pokrájené rybí maso a za opatrného míchání dřevěnou vařečkou osmažíme. Česnek a papričku vyhodíme. |
3 | Přidáme nasekaná rajčata, po špetce soli a čerstvě mletého pepře a za občasného zamíchání všechno asi 6 minut pod pokličkou prudce dusíme. Nakonec přidáme olivy a dusíme další 3 minuty. Vše posypeme zbývající nasekanou petrželkou. |
4 | V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny. Promícháme je s připravenou omáčkou. |
5 | Hotový pokrm podáváme horký. |