Penne s rybími karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s rybími karbanátky
Penne s rybími karbanátky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23539 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Filé rybí |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Penne |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 424,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s rybími karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme. Oloupeme stroužek česneku a rozmačkáme. Nasekáme petrželku a bazalku. |
2 | Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmažíme stroužek česneku a papričku. Přidáme nasekaná rajčata a při střední teplotě 15 minut dusíme. |
3 | Omyjeme rybí plátky a nadrobno nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, petrželku, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme. |
4 | Směs vkládáme do pánve se zbývajícím rozpáleným olejem. Karbanátky upečené dozlatova vybíráme lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír. Hotové karbanátky povaříme 5-6 minut v rajčatové omáčce. |
5 | Uvaříme dostatečné množství vody, dáme vařit těstoviny. Scedíme, promícháme s rajčatovou omáčkou s rybími karbanátky. Hotové těstoviny posypeme nasekanou petrželkou a bazalkou. |