Jednoduchý recept

Slávky na kari

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23543

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Jablka
30 g Kari koření
1 ks Mrkev kořen
1 kg Mušle slávky
70 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
60 g Petržel - nať
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
350 g Těstoviny Fusilli
3 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 517kJ
27% Sacharidy 96 g
38% Tuky 29 g
63% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Slávky na kari postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek a cibuli, oškrábeme mrkev a očistíme celer. Všechnu zeleninu omyjeme, cibuli nasekáme, celer pokrájíme, mrkev nakrájíme na kolečka a stroužky česneku rozdrtíme. Oloupeme jablko a pokrájíme na kostičky.

2

Oškrábeme slávky, omyjeme a dáme do pánve. Přidáme stroužek česneku, lžíci oleje, petrželku, víno a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme otevřít.

3

Pánev stáhneme ze sporáku, vyloupeme slávky ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky a slávky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.

4

Do pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme a osmažíme nasekanou cibuli, pokrájenou mrkev a celer, stroužek česneku a na kostičky pokrájené jablko.

5

Přidáme kari, sůl, pepř a vše promícháme. Přilijeme 1 dl uschované tekutiny z vaření slávek a povaříme. Protlačíme směs sítem do pánve, přilijeme smetanu a necháme zčásti vyvařit. Přidáme vyloupané slávky a prohřejeme. Uvaříme těstoviny v dostatečném množství osolené vody a smícháme s připravenou omáčkou na kari. Posypeme petrželkou, promícháme a pokrm podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept