Makarony se strouhankou a omáčkou s mušličkami

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
904 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
32 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony: Ze strouhanky, vejce a mouky připravíme těsto, které necháme 15 minut odpočinout. Pomocí strojku na těstoviny připravíme makarony. Uvaříme je ve slané vodě al dente, scedíme a uchováme v teple.
  • 2
    Připravíme omáčku: Očistíme petrželku a nasekáme. Očistíme celer a nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku nasekáme a česnek lehce rozmačkáme.
  • 3
    Mušličky scedíme, dáme do pánve. Přidáme česnek, nasekanou petrželku, olej, bobkový list a bílé víno. Pánev přikryjeme poklicí a při střední teplotě necháme mušličky za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku a mušličky vyloupeme. Skořápky a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Pár celých mušliček si dáme stranou na ozdobu. Tekutinu, v níž se vařily mušličky, odstavíme stranou.
  • 4
    Rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme na něm nasekanou šalotku a celer. Přilijeme bílé víno a tekutinu z vaření mušliček. Polovinu omáčky vyvaříme, přidáme čerstvě namletý pepř, sůl, vyloupané a uzavřené mušle, které jsme odložili na ozdobu. Necháme prohřát a přidáme nasekanou petrželku.
  • 5
    Hotové těstoviny promícháme s připravenou omáčkou a horké neseme na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.