Orecchiette s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s mušlemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23554 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
150 g | Hříbky čerstvé |
80 g | Mušle srdcovky |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Orecchiette |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 27,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hříbky čerstvé, Mušle srdcovky, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Orecchiette s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto. Na vál prosijeme oba druhy mouky, osolíme, uprostřed uděláme důlek, postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat. |
2 | Mezitím očistíme houby, rychle je opláchneme ve studené vodě a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a lehce rozmačkáme. Nasekáme pálivou papričku a dáme stranou. Petrželku nasekáme. |
3 | Za občasného potřesení pánve necháme mušle pod pokličkou otevřít. Vyjmeme je, vyloupáme ze skořápek a dáme do misky. Skořápky a mušličky, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, scedíme. |
4 | Do pánve nalijeme olej, osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené hřiby, posypeme nasekaným kouskem pálivé papričky a za míchání smažíme. Přidáme mušličky, 4-5 lžic uschované tekutiny, sůl, pepř, víno a petrželku. Uvaříme orecchiette, promícháme s připravenou omáčkou, vyloupanými mušličkami a hřiby a horké podáváme. |