Fusilli s cuketami a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli s cuketami a tuňákem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23557 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
200 g | Cuketa |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fusilli |
200 g | Tuňák v oleji |
3 l | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 687,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Rajčata, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli s cuketami a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Odřízneme z cuket stopku, cukety omyjeme a nakrájíme na kolečka. Očistíme houby a pokrájíme na plátky. Oloupeme stroužek česneku a podrtíme. Opereme bazalku a petrželku a odděleně je nasekáme. |
2 | Zbavíme tuňáka přebytečného oleje, vidličkou maso rozdělíme na kousky a odložíme stranou. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a pak je pokrájíme na kostičky. Do pánve nalijeme olej, osmažíme na něm stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme na kolečka pokrájené cukety. Po 2-3 minutách smažení přidáme houby a za občasného míchání vše ještě několik minut smažíme. |
3 | Přidáme rajčata, špetku soli, špetku pepře a při střední teplotě za občasného zamíchání všechno ještě asi 15 minut dusíme. Přidáme kousky tuňáka, nasekanou bazalku a petrželku. Uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou s tuňákem a cuketami a hotový pokrm horký podáváme. |