Jednoduchý recept

Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou.

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23558

Ingredience

1 ks Badyán
100 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kg Kapr obecný
20 ml Olej chilli
15 ml Omáčka sójová
2 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
300 ml Vývar rybí
4 g Zázvor celý
3 g Česnek
300 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
8% Sacharidy 28 g
20% Tuky 15 g
19% Sodík 371 mg
88% Bílkoviny 50 g

Vařený kapr se zázvorovo-švestkovou omáčkou. postup přípravy receptu:

1

Nasoleného a naporcovaného kapra vložíme spolu s cibulí, česnekem, kouskem celeru, mrkve a petržele do hrnce s vodou. Celou směs přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a na mírném plameni vaříme 45 minut.

2

Na chilli oleji opečeme cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Čerstvé švestky nasekáme najemno a promícháme s restovanou cibulkou, česnekem a zázvorem. Nakonec zalijeme rybím vývarem a sójovou omáčkou. Ochutíme badyánem. Celou směs přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Jakmile je omáčka hustá, odstraníme z ní badyán, vše rozmixujeme a dle chuti osolíme, opepříme a osladíme.

3

Hotovou omáčku podáváme s vařeným kaprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept