Recept

Salát s pečenými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23579

Ingredience

100 g Anglická slanina
600 g Brambory
80 g Majonéza
25 ml Ocet vinný
70 ml Olej olivový
20 g Paprika mletá pálivá
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
5 g Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
7% Sacharidy 27 g
60% Tuky 45 g
41% Sodík 811 mg
16% Bílkoviny 9 g

Salát s pečenými bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce.

2

Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme.

3

Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme.

4

Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme.

5

Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme.

6

Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept