Salát s pečenými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pečenými bramborami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23579 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
80 g | Majonéza |
25 ml | Ocet vinný |
70 ml | Olej olivový |
20 g | Paprika mletá pálivá |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 949,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Majonéza, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s pečenými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve vroucí vodě do měkka cca 10 minut. Scedíme a vrátíme zpět do hrnce. |
2 | Olivový olej smícháme s tymiánem a mletou paprikou a směs promícháme s teplými bramborami. Brambory v marinádě důkladně obalíme. |
3 | Slaninu poklademe pod gril rozehřátý na střední teplotu a cca 5 minut pečeme dokřupava. Plátky slaniny během pečení obracíme. |
4 | Brambory grilujeme v grilovací pánvi, během pečení obracíme. |
5 | Zálivku připravíme z majonézy, octa, česneku a nasekané petrželky a přidáme k ostatním přísadám. Osolíme, opepříme a promícháme. |
6 | Salát přelijeme zálivkou, ozbobíme petrželkou a teplý podáváme. Salát je možné podávat i vychlazený. |