Terina s hřiby a pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s hřiby a pistáciemi
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23586 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
3 ks | Česnek |
250 g | Houby čerstvé |
250 g | Játra drůbeží |
3 polévková lžíce | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Pistácie |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
175 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Telecí plec |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 296,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Pistácie, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Játra drůbeží, Martell cognac, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Terina s hřiby a pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Vepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s česnekem a pokrájenou slaninou a odložíme do mísy. Čerstvé očištěné hřiby pokrájíme nadrobno a přidáme je k pomletému masu. |
2 | Omytá drůbeží játra zbavíme blan a spolu se smetanou, vejci a 1/3 mletého masa je rozmixujeme a směs přidáme k pomletému masu. |
3 | Vše osolíme, opepříme, přidáme špetku nového koření, 3 lžíce koňaku, 2 lžíce Sherry brandy, 2 lžíce mouky, pistácie a směs důkladně prohněteme. Dno formy na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce slaniny přečnívaly přes okraje alespoň 5 cm z každé strany. Pak vyloženou formu naplníme masovou směsí, konce plátků slaniny přeložíme přes povrch směsi, kterou jsme uhladili, nádobu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou, který vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 2,5 hodiny a 15 minut před koncem pečení odkryjeme víko a necháme dopéct dozlatova. Upečené maso necháme vychladnout a dáme do chladničky. |
4 | Terinu s hřiby a pistáciemi necháme 2 dny odležet. |
Poznámka
Podáváme s chlebem a s čerstvou zeleninou.