Recept

Terina s hřiby a pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23586

Ingredience

250 g Anglická slanina
250 g Houby čerstvé
250 g Játra drůbeží
3 polévková lžíce Martell cognac
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Pistácie
2 polévková lžíce Sherry brandy
175 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
250 g Telecí plec
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová plec
3 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 030kJ
3% Sacharidy 13 g
99% Tuky 74 g
80% Sodík 2 g
100% Bílkoviny 56 g

Terina s hřiby a pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Vepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s česnekem a pokrájenou slaninou a odložíme do mísy. Čerstvé očištěné hřiby pokrájíme nadrobno a přidáme je k pomletému masu.

2

Omytá drůbeží játra zbavíme blan a spolu se smetanou, vejci a 1/3 mletého masa je rozmixujeme a směs přidáme k pomletému masu.

3

Vše osolíme, opepříme, přidáme špetku nového koření, 3 lžíce koňaku, 2 lžíce Sherry brandy, 2 lžíce mouky, pistácie a směs důkladně prohněteme. Dno formy na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce slaniny přečnívaly přes okraje alespoň 5 cm z každé strany. Pak vyloženou formu naplníme masovou směsí, konce plátků slaniny přeložíme přes povrch směsi, kterou jsme uhladili, nádobu zakryjeme víkem a vložíme do hrnce s vroucí vodou, který vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 2,5 hodiny a 15 minut před koncem pečení odkryjeme víko a necháme dopéct dozlatova. Upečené maso necháme vychladnout a dáme do chladničky.

4

Terinu s hřiby a pistáciemi necháme 2 dny odležet.

Poznámka

Podáváme s chlebem a s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept