Orecchiette s mušlemi a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orecchiette s mušlemi a hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23589 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Hrášek |
800 g | Mušle slávky |
100 g | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Orecchiette |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Mušle slávky, Pepř černý celý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Orecchiette s mušlemi a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut. |
2 | Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme. |
3 | K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme. |