Recept

Kližka na dijonské omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23610

Ingredience

250 g Cibule
1 g Cukr krupice
1500 g Hovězí kližka
30 g Hořčice
150 g Mrkev kořen
10 g Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
400 ml Vývar z hovězích kostí
200 ml Vývar zeleninový
30 g Základní hnědá omáčka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
3% Sacharidy 13 g
33% Tuky 25 g
26% Sodík 520 mg
102% Bílkoviny 58 g

Kližka na dijonské omáčce postup přípravy receptu:

1

Kližku dle chuti posypeme solí a pepřem. Poté ji na oleji orestujeme ze všech stran. Orestované maso podlijeme zeleninovým vývarem a vložíme do vyhřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Maso pečeme pod poklicí 105 minut.

2

Mezitím, než upečeme kližku, připravíme omáčku. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a vše promícháme. Nakonec vše zalijeme hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka zlehka nezhoustne.

3

Mírně zhoustlou omáčku promícháme s dijonskou hořčicí, rozmarýnem a zahustíme základní hnědou omáčkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř a cukr.

4

Touto omáčkou přeléváme pečenou kližku.

Poznámka

Základní hnědou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu (Základní hnědá omáčka).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept