Polévka s fazolemi a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s fazolemi a těstovinami
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23615 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Fazole bílé |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Těstoviny Fusilli |
1,6 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 874,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Těstoviny Fusilli, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s fazolemi a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | Bílé fazole namočíme přes noc. |
3 | Do silnostěnného hrnce vlijeme vývar, scezené fazole a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi dvě hodiny. |
4 | V troše vývaru rozmixujeme do hladké kaše zhruba polovinu uvařených fazolí a vmícháme zpět do polévky. Když se polévka začne znovu vařit, vsypeme těstoviny a vaříme až do změknutí těstovin. |
5 | V mezičase na pánvi na čtyřech lžících olivového oleje tři minuty za stálého míchání smažíme česnek nakrájený na plátky. Až česnek mírně zezlátne, vmícháme jej do polévky. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželovou nať a zbylé dvě lžíce oleje. Polévku podáváme s čerstvým pečivem. |