Recept

Polévka s fazolemi a těstovinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 23615

Ingredience

180 g Fazole bílé
6 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Těstoviny Fusilli
1,6 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 829 kcal
Kilojoule 3 469kJ
15% Sacharidy 54 g
25% Tuky 19 g
63% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Polévka s fazolemi a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

2

Bílé fazole namočíme přes noc.

3

Do silnostěnného hrnce vlijeme vývar, scezené fazole a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi dvě hodiny.

4

V troše vývaru rozmixujeme do hladké kaše zhruba polovinu uvařených fazolí a vmícháme zpět do polévky. Když se polévka začne znovu vařit, vsypeme těstoviny a vaříme až do změknutí těstovin.

5

V mezičase na pánvi na čtyřech lžících olivového oleje tři minuty za stálého míchání smažíme česnek nakrájený na plátky. Až česnek mírně zezlátne, vmícháme jej do polévky. Polévku odstavíme, osolíme, opepříme, vmícháme posekanou petrželovou nať a zbylé dvě lžíce oleje. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept