Jednoduchý recept

Zeleninová polévka z Janova

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 23618

Ingredience

120 g Bazalka
2 ks Brambory
2 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
120 g Fazolové lusky zelené
2 ks Mrkev kořen
125 ml Olej olivový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
25 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
220 g Rajčata
60 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
140 g Těstoviny Conchiglie
2 l Vývar drůbeží
5 stroužek Česnek
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 620kJ
7% Sacharidy 25 g
153% Tuky 115 g
49% Sodík 984 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zeleninová polévka z Janova postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

2

Špenát očistíme a natrháme na kousky. Rajčata sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme na drobné kostky stejně jako brambory, mrkev, cukety a dva řapíky celeru. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, tři stroužky česneku na plátky, fazolky na kousky.

3

Vše smícháme v silnostěnném hrnci spolu se čtyřmi lžícemi oleje, vývarem, solí a pepřem. Polévku vaříme zhruba hodinu a půl.

4

V mezičase si připravíme pesto utřením dvou stroužků česneku, oříšků, parmazánu a oleje. Uložíme pod fólií do chladničky.

5

Po půldruhé hodině vsypeme do polévky těstoviny a dál vaříme asi deset minut. Poté polévku odstavíme, vmícháme pesto a necháme asi pět minut odstát. Polévku podáváme se strouhaným parmazánem, který servírujeme zvlášť.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept