Recept

Těstoviny s plody moře a avokádem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23625

Ingredience

1 ks Avokádo
100 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
200 g Garnát obecný
500 g Mušle srdcovky
20 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
40 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
350 g Těstoviny Bucatini

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 641kJ
22% Sacharidy 78 g
22% Tuky 16 g
40% Sodík 796 mg
78% Bílkoviny 44 g

Těstoviny s plody moře a avokádem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme ocásky garnátů. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, rychle je opláchneme, bílé části překrojíme na poloviny.

2

Očistíme cibulky a na jemno nasekáme. Opereme pažitku a pokrájíme. Oloupeme a vypeckujeme avokádo, dužinu pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou.

3

Do pánve dáme máslo a lžíci oleje, na této směsi osmažíme nasekané cibulky tak, aby nám nezhnědly. Přidáme kostičky avokáda, krátce je osmažíme. Do nepřilnavé pánve nalijeme 2 lžíce oleje a 1 minutu na něm smažíme hřebenatky tak, aby byly po obou stranách mírně dozlatova. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem.

4

Do jiné pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme ho a za občasného zamíchání na něm 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osmažené ocásky a pokrájené hřebenatky přidáme do směsi avokáda a cibulek, vše posypeme pokrájenou pažitkou.

5

V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou. Přidáme 2-3 lžíce vody, ve které se vařily, a všechno promícháme. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept