Těstoviny s plody moře a avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s plody moře a avokádem
Těstoviny s plody moře a avokádem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23625 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
100 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
200 g | Garnát obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mušle srdcovky |
50 ml | Olej olivový |
40 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Bucatini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 104,7mg |
Draslík | 418,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Citronová šťáva, Mušle srdcovky, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s plody moře a avokádem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme ocásky garnátů. Čepelí nože otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, rychle je opláchneme, bílé části překrojíme na poloviny. |
2 | Očistíme cibulky a na jemno nasekáme. Opereme pažitku a pokrájíme. Oloupeme a vypeckujeme avokádo, dužinu pokrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Do pánve dáme máslo a lžíci oleje, na této směsi osmažíme nasekané cibulky tak, aby nám nezhnědly. Přidáme kostičky avokáda, krátce je osmažíme. Do nepřilnavé pánve nalijeme 2 lžíce oleje a 1 minutu na něm smažíme hřebenatky tak, aby byly po obou stranách mírně dozlatova. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
4 | Do jiné pánve nalijeme zbývající olej, rozehřejeme ho a za občasného zamíchání na něm 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osmažené ocásky a pokrájené hřebenatky přidáme do směsi avokáda a cibulek, vše posypeme pokrájenou pažitkou. |
5 | V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme s připravenou omáčkou. Přidáme 2-3 lžíce vody, ve které se vařily, a všechno promícháme. Podáváme horké. |