Mexický sekaný řízek

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
56 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jednu oloupanou cibuli, česnek a očištěnou feferonku nasekáme. Mleté maso promícháme s cibulí, strouhankou, koriandrem, vejcem, polovinou česneku a feferonek. Osolíme a opepříme. Ze směsi vytvarujeme 6 řízků.
  • 2
    Zbylou oloupanou cibuli, očištěné papriky a rajčata nakrájíme nadrobno, fazole scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Cibuli, česnek, feferonky a papriky podusíme na lžíci rozehřátého oleje. Přimícháme rajčata a fazole, podlijeme vývarem a chilli omáčkou. Zvolna vaříme asi 10 minut.
  • 4
    Připravené řízky osmažíme po obou stranách na oleji.
  • 5
    Do omáčky přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájenou dužinu z avokáda.
  • 6
    Řízky upravíme na talíře s omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.