Jednoduchý recept

Cavatappi s treskou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23631

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
60 g Cibule
10 g Houby sušené
60 g Mrkev kořen
20 g Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
5 g Sůl
300 g Treska aljašská
350 g Těstoviny Cavatappi
4 l Voda pitná
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
20% Sacharidy 73 g
25% Tuky 19 g
30% Sodík 594 mg
47% Bílkoviny 27 g

Cavatappi s treskou postup přípravy receptu:

1

Sušené houby nasypeme do misky s trochou vlažné vody a necháme je nabobtnat. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev, všechnu zeleninu a jemně nasekáme.

2

Stáhneme z tresky kůži, vykostíme ji a nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek tak, aby nezhnědly. Přidáme nabobtnalé a nasekané houby a krátce je osmažíme.

3

Přidáme pokrájenou tresku a za občasného zamíchání ji 2-3 minuty smažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 15-20 minut dusíme.

4

Mezitím v nepřilnavé pánvi lehce nasucho opražíme piniová semínka. V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a opraženými piniovými semínky a hotový pokrm horký podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept