Recept

Salát s nivou a hruškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 23636

Ingredience

8 ks Bazalka
1 ks Cibule červená
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Hrušky
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
60 g Ořechy vlašské
4 ks Rajčata
60 g Salát Polníček
1 ks Salát listový Dubáček
250 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Orecchiette
1 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 976kJ
20% Sacharidy 73 g
139% Tuky 104 g
49% Sodík 974 mg
48% Bílkoviny 27 g

Salát s nivou a hruškami postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy.

2

Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme.

3

Ihned podáváme, dokud je salát svěží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept