Salát s nivou a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s nivou a hruškami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23636 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Bazalka |
1 ks | Čekanka |
1 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Hrušky |
1 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Ořechy vlašské |
4 ks | Rajčata |
1 ks | Salát listový Dubáček |
60 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
250 g | Těstoviny Orecchiette |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 46,9mg |
Draslík | 585,9mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Čekanka, Citronová šťáva, Hrušky, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Olej olivový, Salát listový Dubáček, Salát Polníček, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s nivou a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, po scezení necháme vychladnout. Hrušky rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Aby nezhnědly, smícháme je s 1 lžičkou citronové šťávy. |
2 | Do mísy natrháme salát a čekanku. Přidáme sýr nakrájený na kostičky, rajčata na čtvrtky, posekané ořechy, připravené hrušky, nastrouhanou mrkev, cibuli nakrájenou na tenké plátky, 8 lístků bazalky, polníček a vychladlé těstoviny. Salát zalijeme zálivkou připravenou smícháním citronové šťávy s octem a olejem. Zálivku osolíme a opepříme. |
3 | Ihned podáváme, dokud je salát svěží. |