Tortelloni plněné pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelloni plněné pstruhem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23639 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
20 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
400 g | Pstruh |
400 g | Rajčata |
5 g | Šalvěj čerstvá |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
70 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 190,7mg |
Draslík | 895,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majoránka, Pstruh, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tortelloni plněné pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, ve středu uděláme důlek, vyklepneme do něho vajíčka, nalijeme olej, přidáme špetku soli a vypracujeme měkké a hladké těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a dáme na chladné místo nejméně na 30 minut odpočinout. |
2 | Mezitím si připravíme náplň. Vykucháme a vykostíme pstruha, uřízněme mu hlavu, propláchneme a pokrájíme na kousky. V pánvi rozehřejte máslo a asi 3 minuty na něm po obou stranách smažíme kousky rybího masa. Potom je děrovanou lžící vyjmeme a nasekáme. Do téže pánve nalijte bílé víno a nechte je prudce vyvařit až na množství jedné lžíce. Přilijeme citrónovou šťávu a opět vše necháme vyvařit na jednu lžíci. Přilijeme smetanu a všechno 2-3 minuty povaříme. Stáhneme pánev ze sporáku a obsah nalijeme do mísy. Přidáme tvaroh, omytou a jemně nasekanou petrželku, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, nasekané rybí maso vše dobře promícháme. |
3 | Připravíme si omáčku. Oloupeme cibuli a nasekáme. Ve vařící vodě spaříme rajčata,oloupeme, zbavte semínek a pak je nahrubo nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli, půl svazečku omyté, osušené a nasekané bazalky, bobkový list a list šalvěje a všechno při střední teplotě smažíme tak, aby cibule neztmavla. Přidáme rajčata, špetku soli, pepře a cukru a při střední teplotě vše asi 15 minut dusíme. Nakonec přidáme zbývající omytou a nasekanou bazalku a zbývající olej. Vše promícháme a stáhneme pánev ze sporáku. |
4 | Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a ozubeným kolečkem z něj vykrajujeme čtverce o straně 6 cm. Doprostřed každého navršíme trochu směsi s pstružím masem a tvarohem, přehneme čtverce na trojúhelníčky a okraje přitiskneme k sobě. Tortelloni dáme vařit do patřičného množství osolené vody a scedíme je. Přelijeme je rajčatovou omáčkou a ihned podáváme. |