Recept

Jablečný koláč s mandlemi a whisky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2364

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Cukr třtinový
4 ks Jablka
250 g Linecké (křehké) těsto
250 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Whisky

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
10% Sacharidy 37 g
6% Tuky 5 g
0% Sodík 6 mg
4% Bílkoviny 2 g

Jablečný koláč s mandlemi a whisky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru.

3

V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut.

4

Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Linecké těsto připravíme viz recept "Linecké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept