Rotolini s mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rotolini s mořským ďasem
Rotolini s mořským ďasem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23648 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
30 g | Kerblík |
30 g | Kopr čerstvý |
200 g | Mangold |
400 g | Mořský ďas |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
350 g | Těstoviny konzumní |
200 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 212,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Kerblík, Kopr čerstvý, Mangold, Mořský ďas, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rotolini s mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | Mangold, šalotku, papričku a petrželku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme olej, nasypeme do něho trochu petrželky a osmažíme na oleji po obou stranách rybí plátky. Vyjmeme, necháme vychladnout a pak je nasekáme. |
2 | Ve stejné pánvi osmažíme nasekanou šalotku, mangold a smažíme je 2 minuty. Přidáme nasekané rybí maso a smažíme vše další 2 minuty. Necháme vychladnout. Přidáme vejce, nasekanou papričku, zbylou petrželku, nastrouhaný parmezán, tvaroh, špetku soli a špetku mletého pepře a promícháme. |
3 | Připravíme si z mouky, 2 vajec a špetky soli vláčné těsto. Rozválíme těsto na obdélník, potřeme ho připravenou náplní a zavineme. Zabalíme ho do utěrky a vaříme v osolené vodě 30-35 minut. |
4 | Zatím si uděláme omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nasekáme. Kerblík nasekáme a kopr natrháme na kousky. Cibulku jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibulku společně s trochou kerblíku a kopru. |
5 | Přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku pepře a podusíme rajčata za občasného zamíchání 15-20 minut. Na závěr přilijeme zbývající olej a přidáme zbývající kerblík a kopr. Závin scedíme, odstraníme utěrku, pokrájíme ho na plátky o tloušťce 1 cm a podáváme je horké s omáčkou. |